Hüma Ne Okuyor? #3

By Aralık 25, 2013 ,

Hüma ne okuyor bu aralar biliyor musunuz?
Aslında okuduğumuz çok kitap var, okulda da farklı kitaplar okuyorlar genelde ingilizce olmak üzere. Son haftanın favori kitapları ise Maskeli Fare ve Köpekler Bale Yapmaz. Maskeli Fare İş Bankası Kültür Yayınlarından çıkan bir kitap, kalın kapaklı büyük biraz kitap. Çizimler güzel hikaye de güzel. Herkesin yemeğini çalan bir fare var, günden günde şişmanlayan. Bir de devamlı yiyecekleri çalınan gittikçe zayıflayıp bir deri bir kemik kalan hayvanlar. Tanıdık geldi değil mi...
Neyse hikayedeki konuşmalar ise süper eğlenceli..


"Çıkar bakalım börekleri, çörekleri
    Dök bakalım çikolataları, kekleri!
Bana derker Maskeli Fare
    Bu yol benden sorulur
Yolcuların hepsi itina ile soyulur!"
***
Sevdiğimiz bir diğer kitap da Köpekler Bale Yapmaz. Daha önce Gergedanlar Krep Yemez diye bir kitap almıştık ve çok beğenmiştik. Köpekler Bale Yapmaz ise aynı serinin ilk kitabıymış. Çizimler o kadar güzel ki. Hikaye de orjinal üstelik. Bu yazımda bahsetmiştim kitaptan.
İlk kitap olan Köpekler Bale Yapmaz'ı ise bir süredir arıyorduk ama bulamıyorduk. Sonra bir oyuncakçıda bulduk. Hatta önce Hüma yine daha önce bu yazımda yazdığım Tombik Ayı Acıkınca kitabının devamı olan Tombik Ayı Kaybolunca'yı bulup anne bak diye getirdi. Sonra ikisini de aldık ama Tombik Ayı Kaybolunca pek de keyifli bir kitap değil. Tombik ayı ormanda kayboluyor, fırtına çıkıyor vs. Sonra arkadaşları buluyor onu. Ama fırtına ve geceyi anlattığından resimler karanlık ve kasvetli. Dolayısıyla bir iki kez okuduktan sonra elimize almadık şimdilik. 
Köpekler Bale Yapmaz'ı ise kesinlikle tavsiye ediyorum. Yine çizimler çok güzel, kitap da genel olarak çok eğlenceli üstelik. Hüma bu kitaptan yeni kelimeler öğrendi. "Müthiş" onlardan biri mesela :)
 

Bunları da Okuyabilirsiniz

0 yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.