Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali

By Nisan 14, 2014 , ,

Bu sene dokuzuncusu gerçekleştirilecek olan Küçük Hanımlar Küçük Beyler Tiyatro festivali 25 Nisan 2014'de başlıyor. 

23 Nisan Çocuk Bayramı'na tiyatro sanatıyla katkıda bulunmak adına 2005 yılında Devlet Tiyatroları bünyesinde başlayan uluslararası tiyatro festivali bu zamana kadar toplam 29 ülkeden 125 farklı oyun ve 366 temsil vermiş. 

Festival ile ilgili bilgiye buradan ve festival programına buradan ulaşabilirsiniz
Biletler Mybilet'te satılıyor ve sadece 4 TL. 


Biliyorsunuz Devlet Tiyatroları kapatılmak isteniyor. Halbuki tiyatro kar getirmese de kültür sanat etkinliği olarak devlet tarafından desteklenmeli...
Devlet Tiyatroları'nı kapamak isteyen zihniyete söyleyecek o kadar çok şey var ki... Umarım öyle bir şey olmaz...

Biz geçen sene 2 oyuna gitmiştik Hüma ile ve de çok keyif almıştık (O güne dair yazım için tık tık). Biri tam Hüma'nın yaşına uygundu ve gerçekten çok keyifli. Diğeri yaşına uygun değildi, üstelik konusu da biraz ağırdı ama yine de bir süre izledik ve ilginç bir deneyimdi. 
Türkiye'de Devlet Tiyatroları çocuk oyunları genelde belli bir yaş üstü çocuklara hitap ediyor, özel tiyatrolarda da -ki son dönemlerde Hüma sevdiği için 3-4 oyun gördük- genelde gerek oyunculuk gerekse senaryo ve espri kalitesi pek parlak olmuyor. 
Ama bu festival sayesinde izlediğim 2 oyuna hayran kalmıştım geçen sene. Hatta şöyle yazmışım;
"Bu festivalde izlediğim iki çocuk oyunuyla şunu anladım, çocuk oyunlarında insanların karakterlere bürünmesindense yandaki fotoğrafta görüleceği gibi insanların konuyla alakalı karakterleri bir oyuncak gibi oynatması çocukların daha fazla dikkatini çekiyor. Her iki oyunda da insanlar sadece oyundaki karakterleri oynatıyorlardı. Tam olarak kukla gibi değil daha çok Barbie bebek oynatır gibi diyelim :)"

Bu sene için de 2 tane bilet aldım, bakalım bir aksilik olmazsa gideriz Hüma ile. Pazar günü olması itibariyle Kağıt Adam Satie ve Selvi Berber.
Programda hangi oyunun hangi yaş aralığındaki çocuklar için uygun olduğu da yazıyor ona bakarak bilet almanızı tavsiye ederim. 
Miniklere iyi seyirler!

Bunları da Okuyabilirsiniz

0 yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.