Hüma'nın Şarkıları

By Temmuz 03, 2014 , ,

Hüma Kuşu daha doğmadan, karnımdayken başladı müzik dinlemeye. Doğumdan sonra da devam etti. Genellikle klasik müzik ve caz dinledi. Geceleri de entrümantal ninniler. Biraz daha büyüyüp 6-7 aylık olduğunda gün içinde oyun oynarken de müzik dinliyorduk, zaten daha karnımda başladığından olsa gerek Hüma'cığım çok seviyor müzik dinlemeyi.
İlk başlarda en çok Zaz dinlemeyi seviyordu hatta daha 1,5 yaşında bile değildi Zaz konserine gitmiştik Vişnelik'te :)

Zamanla çocuk şarkıları içeren CD'ler aradım ama özellikle Türkçe şarkı bulmak, hele ki müziği güzel vokali güzel bulmak epey zor. Türkçe olarak bildiğim ve tavsiye edebileceğim albüm Yıldız İbrahimova'nın Çocukça Şarkılar adlı albümü.
Sonra Baby Einstein'ın CD'leri ile tanıştık. Gerçekten çok başarılı. İngilizce çocuk şarkıları, çok net bir şekilde söylenmiş, telaffuz güzel, yavaş değil hızlı değil ve gayet anlaşılır.
Hüma yaklaşık 1-1,5 yıldır dinliyor bu şarkıları sık sık. Şimdi bir çoğunu biliyor, bazısının sadece adını olsa da... Bu sürede okulda söyledikleri şarkılarla ortak olanlar da çıktı, onları kendisi söylüyor zaten :)
Baby Einstein'ın başka CD'leri de var. Biz de bir de Playdate Fun diye bir CD var hatta Hüma onu daha çok seviyor. Onun fotoğrafını çekmemişim. 
 

Hüma'nın çok uzun süre favorisi olan albüm. İlk başta pek beğenmemiştim ben biraz hızlı söylüyorlar ve telaffuz anlaşılır değil diye. Ama zamanla alıştık. Hüma bazı kelimeleri bir şeylere benzeterek söylüyor, bir ara başbakçı diyordu bu yazımda yazmıştım. İşte o başbakçı bu albümün ilk şarkısı :)

Bu da İdil Biret'in de içinde yer aldığı bir albüm. Çocuklar için piyano müziği. Tavsiye ederim. Biz özellikle de Hüma daha küçükken çok dinledik oyun oynarken.

Bunların yanı sıra telefonda Kids Song Machine diye bir uygulama var, Televizyon yazımda da bahsetmiştim, oradaki şarkılar da başarılı. 

Müzik ruhun gıdasıdır, çocuklara müzik dinletmek iyidir, geliştirir, öğretir. Ayrıca kalite müzikler dinlemeleri yetişkinlikteki müzik zevklerini de etkiler diye düşünüyorum. 

Bunları da Okuyabilirsiniz

0 yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.