Safranbolu

By Ekim 27, 2015 ,

Eveet, iş bahane gezmek şahane isimli çalışmamla karşınızdayım.. Şimdi iş ne alaka diyeceksiniz ama öyle işte... 
Safranbolu biliyorsunuz Ankara'ya yaklaşık 2-2,5 saat uzaklıkta (224 km) bir ilçe, Karabük'e bağlı. Kendisi tipik bir Osmanlı şehri olarak anılıyor. Ayrıca 1994'de UNESCO Dünya Miras Listesi'ne alınmış. Şimdi tutup da burada Safrabolu'yu anlatacak halim yok takdir edersiniz ki.. Merak edenler için tık tık ve hatta tık tık...  
Safranbolu'ya günü birlik gidilebileceği gibi 1 gece kalmalı gitmek de iyi bir opsiyon olabilir. Biz kalmadık ama kalmak için güzel konaklar varmış. 
Nerde ne yenir, nerede kalınır vs için de yine googleyabilirsiniz :)
Biz eski bir Kervansaray'da yemek yedik, vasattı... Dolayısıyla tavsiye edebileceğim bir durum yok. Yalnız eski şehrin meydanında közde kahve içtik, o güzeldi, tavsiye edebilirim. Zaten gidince görürsünüz. 
Onun dışında Safranbolu'da ne yapılır derseniz bence fotoğraf çekilir, kahve içilir, alışveriş yapılır.. Gezinilir... Eğer daha önce gitmediyseniz kafa dinlemek, şehirden uzaklaşmak için düşünebilirsiniz... Ayrıca kışın da manzara güzel oluyormuş.. 
Bu arada tabii Safranbolu'da bol miktarda safran bulunuyor. Hem sağlık için hem de çeşitli yiyeceklere lezzet katmak için kullanılıyor safran. Ben daha önce almıştım ama bu sefer almadım, açıkçası pek kullandığım bir şey değil. Çiçeklerini ise çok beğendim :))
Benden bu kadar, buyrun fotoğraflara bakın..









Bunları da Okuyabilirsiniz

0 yorum

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.